nieuws

Luken krijgt toch vergunning Ubbergen

Hotel

Fletchertopman Chris Luken krijgt toch zijn horecavergunning voor hotel De Gelderse Poort in Ooij, gemeente Ubbergen. Eerder deze week werd bekend dat de gemeente de vergunning niet wilde verstrekken op basis van de wet Bibob, maar de bezwaren zijn ingetrokken, meldt Luken.

Luken krijgt toch vergunning Ubbergen

‘De bloemen staan bij de gemeente, de taart bij ons en het personeel heeft een dagje vrij gekregen, want die vergunning hebben we binnen’, grapt Luken opgelucht.

‘Het berustte allemaal op slechte communicatie. Zowel bij de gemeente als bij ons intern. Ik heb woensdag met de verantwoordelijke ambtenaar gesproken, en die meent nu dat wij juist een heel integer bedrijf zijn.’

In afwachting van de vergunning was De Gelderse Poort overigens al open, maar Luken verwacht niet dat hij daar achteraf nog problemen mee krijgt. ‘Ze zien ons juist graag komen.’

‘Je moet natuurlijk niet de wet Bibob en de Drank- en Horecawet door elkaar halen, en dat is wat hier gebeurd is’, aldus Luken. ‘Het was een verkeerde interpretatie van de wetgeving. Maar hij heeft mij en mijn bedrijf gescreend, en vind ons juist zeer integer.’

Luken neemt het de verantwoordelijk ambtenaar niet echt kwalijk. ‘Het is voor die man ook niet leuk: al drie dagen achter elkaar in De Telegraaf. Ubbergen is nu een bekende gemeente.’

Reageer op dit artikel