nieuws

Luxe hotels bieden elitegasten ereaders en iPads

Hotel

Steeds meer hotels zien ereaders en iPads als een handige tool om gasten te trekken. Ze laden de readers met boeken en bieden de iPads om de dagelijkse krant te lezen en toeristische informatie op te zoeken.

Luxe hotels bieden elitegasten ereaders en iPads

Fairmont Hotels en Resorts kondigde aan dat hun gasten tijdens het verblijf een ‘Kobo ereader’ ter beschikking krijgen. Het aanbod geldt alleen voor gasten die in de Gold kamers verblijven. De readers worden door het hotel geladen met een aantal titels van uitgeverij Random house.

CEO van Kobo zei tegen de Washington Post dat hotelgasten de perfecte doelgroep voor de ereaders zijn. ‘Reizigers willen geen zware boeken in hun bagage en vakanties vormen de perfecte tijd om uit te rusten en bij te lezen.’

Er zijn meer hotels die met de ereader in zee gaan. Het Epic Hotel in Miami is een ander voorbeeld van een hotel die de reader aan zijn gasten aanbiedt.

Naast ereaders scoren hotels ook met iPads. Het Berkeley in Londen en het Forty 1 North in Newport bieden een iPad aan, om toeristische informatie op te zoeken en voor het lezen van de ochtendkrant.

Sommige hotels bieden naast het lezen op ereaders, ook de mogelijkheid voor gasten om boeken te bestellen in papieren formaat.

Reageer op dit artikel