nieuws

Marcel de Leeuw SVH Meesterkok

Hotel

Marcel de Leeuw, chefkok van restaurant De Kersentuin in het Garden Hotel in Amsterdam, is afgelopen donderdag geslaagd voor zijn meesterproef. Hij mag zich nu SVH Meesterkok noemen.

Marcel de Leeuw SVH Meesterkok

Marcel de Leeuw (31) is ontzettend blij met zijn titel. ‘Het is de hoogst haalbare persoonlijke titel voor een chefkok. Ik heb er 1,5 jaar keihard voor gewerkt. Natuurlijk samen met mijn team van De Kersentuin. Alleen kun je zo iets niet, al is het een persoonlijke titel.

Cas Spijkers

De Leeuw vervolgt: ‘Het is al een droom sinds mijn achttiende. Toen ik nog bij Cas Spijkers werkte wilde ik graag Meesterkok worden. Het liefst voor mijn 35ste. Dat is me gelukt. Ik ben er echt heel blij mee.’

Marcel de Leeuw doet in februari 2010 mee aan de Wynand Vogel Bokaal, ook ging hij onlangs mee naar Thailand als lid van het Koksgilde Nationaal Kookteam waar het team dubbel goud won. In 2006 sleepte Marcel de Leeuw de Zilveren Champignon in de wacht.

Reageer op dit artikel