nieuws

Meer hotels en campings nodig in regio Amsterdam

Hotel

Door de steeds verder toenemende stroom toeristen naar de omgeving van Amsterdam, moet het aantal overnachtingsplaatsen de komende jaren flink worden uitgebreid. Uit onderzoek blijkt dat het aantal overnachtingen tot 2015 met bijna 40 procent stijgt. De zogeheten Stadsregio Amsterdam heeft daarom een actieplan opgesteld om aan deze vraag te kunnen voldoen, zo bleek woensdag.

Meer hotels en campings nodig in regio Amsterdam

De betrokken partijen, waaronder de gemeenten in de regio, de Kamer van Koophandel, Horeca Nederland en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, ontwikkelen onder meer een kaart met mogelijke nieuwe hotellocaties. Ook brengen ze de komende tijd de vestigingsvoorwaarden voor appartementen en campings in beeld en willen ze leegstaande kantoren ombouwen tot hotels.

Momenteel heeft de regio Amsterdam een overschot aan lege kantoorruimte. De plekken waar deze panden staan, onder meer in de hoofdstad zelf maar ook in Diemen, Haarlemmermeer en Amstelveen, kunnen interessant zijn voor de vestiging van hotels. De Stadsregio heeft verder geconstateerd dat in de regio weinig campings, camperplaatsen en overnachtingsmogelijkheden in appartementen zijn. De partijen onderzoeken de grondprijzen, gemeentelijke procedures en bereikbaarheid hiervoor. Ook kijken ze naar eventuele slaapplaatsen in landhuizen en authentieke boerderijen.

Reageer op dit artikel