nieuws

Merlet: minder maar luxere hotelkamers

Hotel

Restaurant-hotel Merlet in Schoorl, bekroond met één Michelinster, heeft het aantal hotelkamers met vier verminderd. De standaardkamers zijn groter en luxer geworden, maar zijn in aantal teruggebracht van 12 naar 8.

Merlet: minder maar luxere hotelkamers

Komend weekend worden de eerste vier nieuwe kamers in gebruik genomen. ‘We zijn twee weken gesloten geweest, zowel ons hotel als het restaurant,’ laat eigenaresse Carla van Bourgonje Missethoreca.nl weten.

Carla en Martin van Bourgonje vonden dat de standaardkamers van hun hotel aan een upgrade toe waren. ‘De kamers zijn in aantal vierkante meters uitgebreid van 20 naar 45. Ze zijn voorzien van een houten vloer in plaats van tapijt, ze hebben een ligbad in de kamer, de badkamer is voorzien van een marmeren blad met porseleinen waskom, plus een grote inloopdouche met passende douchekop. Ze zijn gewoon weer helemaal up to date. Inclusief de modernste tv et cetera.’

De enthousiaste Van Bourgonje heeft genoten van de verbouwing. ‘De voorbereiding vanaf de plannen, het vergunningentraject en het uitzoeken van de materialen heeft drie jaar in beslag genomen. Nu ik het resultaat zie, ben ik heel trots. Wij zijn een familiebedrijf en sparen echt voor onze dromen. Ook hebben we alles zelf uitgezocht; verf, stoffen, meubels.’

Het echtpaar denkt al weer na over een uitbreiding van het hotel. ‘Nu hebben we 22 kamers, we willen dat graag uitbreiden naar 28. Dat is een grote wens van ons. Maar meer kan ik daar nu nog niet over zeggen.’

Het hotel boekte vorig jaar een gemiddelde bezetting van 70 procent. Naast hotel en sterrestaurant omvat Merlet ook een Grand Café, feestzalen en diverse vergaderfaciliteiten.

Reageer op dit artikel