nieuws

Michel van Riswijk: ‘Erfenis Lars van Galen positief

Hotel

Michel van Riswijk start 1 maart als de nieuwe chef-kok van het restaurant van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. De SVH Meesterkok is zich ervan bewust dat de Michelinster door het vertrek van Lars van Galen kan komen te vervallen. ‘Maar dat verandert niets aan onze filosofie.

Michel van Riswijk: ‘Erfenis Lars van Galen positief

Kersvers sterchef Lars van Galen begint op 1 maart aan het zelfstandig ondernemerschap. Hij wordt dan verantwoordelijk voor de exploitatie van Tuindorphotel & restaurant ’t Lansink in Hengelo. Dat gaat hij doen met Richard van der Hoeven, die tot bovengenoemde datum als directie-assistent in dienst is bij De Bloemenbeek.

Sterbehoud zou teamprestatie zijn

Tegen de zogeheten erfenis van Lars van Galen ziet Van Riswijk niet op. ‘Dat zie ik als iets positiefs. Bij De Bloemenbeek streven we dat hoge niveau al na zolang ik er in dienst ben, dat is nu 24 jaar. Tot vorig jaar november was dat echter nog niet bekroond met een ster.’

Hij is zich ervan bewust dat de beloning van Michelin in november weer teniet kan worden gedaan. ‘Natuurlijk is het ontzettend mooi als we de ster behouden, want dan is het een beloning voor het hele team. Lukt dat onverhoopt niet, dan verandert dat niets aan de filosofie van De Bloemenbeek.’

Terug waar het begon

Voor Van Riswijk betekent zijn nieuwe functie een terugkeer op het oude nest. Hij kwam in 1988 in dienst van het hotel in De Lutte en vervulde er sinds die tijd diverse functies.

De afgelopen tien jaar stond hij niet in een restaurantkeuken, maar ontdekte hij wel dat hij daar thuis hoort. Door het vertrek van Lars van Galen werd de terugkeer mogelijk.

Tot 1 maart was Van Riswijk werkzaam als chef van Bloemenbeek’s Wining & Dining Experience en was hij eindverantwoordelijk voor alle culinaire activiteiten die plaatsvinden buiten het restaurant om. Daarvoor was hij ook nog enige jaren actief als f&b-director.

Reageer op dit artikel