nieuws

Miljoenen nodig om nieuwe rijke toeristen te lokken

Hotel

Vele miljoenen euro’s zijn nodig om toeristen uit de nieuwe rijke landen te verleiden Nederland te bezoeken. Het gaat de zogeheten BRIC-landen waarmee Brazilië, Rusland, India en China wordt bedoeld. Hoeveel miljoen nodig is, heeft het Platform Toerisme en Recreatie berekend.

Miljoenen nodig om nieuwe rijke toeristen te lokken

Het Platform heeft becijferd dat 18 miljoen euro voor de komende drie jaar nodig is om Nederland goed te promoten in de BRIC-landen. Het geld moet komen van de overheid. Het een en ander blijkt uit een bericht in Elsevier, waarin wordt gewezen op het binnenhalen van toeristen uit de nieuwe rijke landen.

Meer lef
Het geld is nodig om Brazilianen, Russen, Indiërs en Chinezen te leren dat Nederland meer te bieden heeft dan klompen en kaas. Naast geld vindt het Platform dat de sector meer lef moet tonen met evenementen en wijst daarbij als voorbeeld op het succesvolle Rembrandtjaar. Verder moet het merk Holland een actievere campagne krijgen op internet.

Tekort schieten
Daarnaast pleit het Platform voor meer aandacht aan dienstbaarheid en gastvrijheid in het beroepsonderwijs. Volgens de organisatie schiet Nederland tekort op het gebied van gastvrijheid. Zo mogen werknemers in de horeca en taxichauffeurs volgens Platform wel wat vaker glimlachen.

Zie ook:
Amsterdam schreeuwt om hotels

Reageer op dit artikel