nieuws

Minder bezoek voor de Keukenhof

Hotel

De Keukenhof in Lisse heeft minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. In 2009 bezochten 870.000 mensen de bloemententoonstelling, dit jaar blijft het aantal steken op rond de 800.000.

Minder bezoek voor de Keukenhof

Het natte en koude weer van de afgelopen tijd is daarvan de oorzaak, denkt de Keukenhof. Wel is de attractie blij met het toegenomen aantal buitenlandse bezoekers. Van alle mensen die de toegangspoort passeerden was 75 procent van over de grens.

Dat maakte de Keukenhof zondag bekend, de laatste dag waarop de bloemenpracht was te bezoeken. Het park was vanaf 17 maart voor het publiek geopend.

De 61e bloemententoonstelling had als thema Russia with Love. Dat trok zoals verwacht extra veel Russen, maar ook kwamen veel Fransen, Indiërs en Oost-Europeanen naar Lisse. Minder bezoek kwam er uit eigen land en ook de Britten bleven achter, aldus een woordvoerster van de Keukenhof. Volgens haar is de daling van het aantal bezoekers niet alleen te wijten aan het koude weer. Ook de economische crisis en in mindere mate de aswolk uit IJsland hebben een rol gespeeld.

Volgend jaar is de Keukenhof van 24 maart tot en met 20 mei geopend. Het thema is dan Duitsland.

Bekijk hier de uitzending van Misset Horeca Live met daarin het item ‘Cateraar Albron zet fors in op Keukenhof’:

Reageer op dit artikel