nieuws

Mini-Lowlands in Oost-Groningen

Hotel

Festivalnieuws uit Oost-Groningen. Dat maak je niet iedere dag mee. En helemaal niet uit Hongerige Wolf, een plaatsje dat vooral bekendheid geniet omdat moordenaar en schrijver Richard Klinkhamer er woonde. Als het aan de organisatoren van het Festival Hongerige Wolf ligt, komt het gehucht nu positief in het nieuws.

Mini-Lowlands in Oost-Groningen

Hongerige Wolf, dat hoogstwaarschijnlijk is vernoemd naar een herberg, ligt in de gemeente Oldambt. Vlakbij ligt Ganzedijk, dat niet zolang geleden nog in het nieuws was, omdat het op de nominatie stond om te verdwijnen omdat het te klein zou zijn.

Stil en leeg

Hongerige Wolf is niet veel groter, want het dorpje telt zo’n 75 inwoners. ‘Het is er stil en leeg, maar eind juli verandert het dorp in een festivallocatie’, jubelt de organisatie van het festival op haar website. ‘In tuinen, huizen, schuren en weilanden is van alles te beleven.’

Muziek en meer

Naast muzikale optredens, is er ook theater, beeldende kunst, dans en poëzie. Een soort mini-Lowlands dus, dat op 29, 30 en 31 juli plaatsvindt.

Festivalcamping

Bij een Lowlands-achtige setting hoort natuurlijk ook een festivalcamping, waar de bezoekers al voor vijf euro per nacht kunnen staan. Ook sommige bewoners van het dorpje stellen een deel van hun huizen beschikbaar. ‘Maar er zijn ook hotels, campings en B&b’s in Noordoost-Groningen’, vergeet de organisatie niet te melden.

Reageer op dit artikel