nieuws

NBTC: Investeer in strandpaviljoens

Hotel

Nederland moet zorgen dat het strand aantrekkelijk blijft door te investeren in strandpaviljoens. Dit zegt het NBTC in reactie op het dalend aantal strandbezoekers. Nederlandse stranden trekken tien procent minder bezoekers vergeleken met vijf jaar geleden.

NBTC: Investeer in strandpaviljoens

Niet alleen Nederlanders zoeken het strand minder vaak op, ook buitenlanders laten het afweten. Oorzaken zijn volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme de economische crisis, en de steeds goedkopere vliegtickets.

Verwende toeristen

Nederlanders zijn verwend geraakt door hun buitenlandse vakanties en ze nemen alleen genoegen met zomerse temperaturen en een strakblauwe hemel.

De laatste vier maanden boekten kustplaatsen in Nederland wel iets meer overnachtingen dan vorig jaar. Een kleine plus van 2,2 procent.

Reageer op dit artikel