nieuws

Nederlandse gm lanceert crimetour door Stockholm

Hotel

Hotelmanager Paul Peters neemt gasten deze zomer op sleeptouw door Stockholm, langs de bekendste plekken en crime scenes uit de boeken van de populaire Zweedse auteur Stieg Larsson.

Nederlandse gm lanceert crimetour door Stockholm

Peters is directeur van het Sheraton hotel in Stockholm. Hij is een groot fan van Larsson. ‘Zijn boeken liggen op m’n nachtkastje’. Larsson is razend populair, in Zweden, maar ook in het buitenland. Van de boeken zijn wereldwijd bijna acht miljoen exemplaren verkocht.

Gidsje

Speciaal voor de gasten van het Sheraton liet hotelmanager Peters een gidsje samenstellen met daarin alle plekken uit de verhalen van Larsson. Peters: ‘Bezoekers leren Stockholm zo op een andere manier kennen. Te voet of op de fiets’.

Arrangement

Peters bedacht een speciaal arrangement. Wie boekt, krijgt onder meer de Millennium Trilogy Guide Book. Gasten kunnen tijdens de crimetour gratis een kop koffie drinken in de Mellqvist Kaffebar, waar de hoofdpersonen uit de boeken van Larsson, Mikael Blomkvist en Erika Berger, vaak zaten.

Onverwachte dood

Stieg Larsson schreef slechts drie boeken. Kort nadat hij in 2004 de manuscripten voor zijn Millennium Trilogy inleverde bij zijn uitgever, overleed hij onverwacht, 50 jaar oud.

Meer over de crimetour van Peters en zijn ervaringen als hotelmanager in Stockholm deze week in weekblad Misset Horeca.

Reageer op dit artikel