nieuws

Nederlandse hotelkamer kwart duurder dan Duitse

Hotel

Een hotelkamer in de grote Nederlandse steden kost acht procent meer dan de gemiddelde prijs voor een kamer in Europa. Dat blijkt uit de Hotelprijs Index die hotelprijsvergelijker Trivago maandelijks publiceert.

Nederlandse hotelkamer kwart duurder dan Duitse

Een standaard tweepersoonskamer in een Nederlandse stad kostte in juni gemiddeld 126 euro. Dit is acht procent meer dan het Europese gemiddelde dat op 117 euro ligt. Een Nederlandse hotelkamer is 26 procent duurder dan een Duitse (100 euro).

De duurste stad is Den Haag met een overnachtingsprijs van 144 euro, gevolgd door Amsterdam met 138 euro. De goedkoopste stad om te overnachten is Rotterdam (109 euro). De duurste steden in Europa zijn Genève (216 euro), Venetië (182 euro), de Scandinavische hoofdsteden Oslo (165 euro), Stockholm (162 euro) en Kopenhagen (158 euro) en daarna volgen Parijs (156 euro) en Londen (152 euro).

Goedkooop

De Europese hotelprijzen in juni liggen gemiddeld 2,5 procent onder de prijs van vorige maand. Duitse hotelprijzen zijn gedaald met negen procent. Goedkoop in juni is het boeken van een hotel in de Spaanse steden Granada (75 euro) en Valencia (86 euro). Hoofdstad Budapest is met zijn 89 euro ook aantrekkelijk.

De Hotelprijs Index (tHPI) van hotelprijsvergelijker www.trivago.nl geeft de gemiddelde overnachtingsprijzen weer voor de meest gezochte Europese steden op trivago. De gemiddelde prijzen voor een standaard tweepersoonskamer zijn berekend op basis van 40.000 dagelijkse informatieverzoeken voor hotelovernachtingen door middel van de hotelprijsvergelijking van trivago.

trivago bewaart de zoekopdrachten die reizigers voor de volgende maand maken. Daarom geeft de tHPI op het moment van publicatie de gemiddelde overnachtingsprijzen weer voor de komende maand.

De lijst met de gemiddelde accommodatieprijs per nacht voor 50 Europese metropolen in juni 2009 is hier te vinden.

Reageer op dit artikel