nieuws

Nederlandse hotels troeven Belgen af

Hotel

Nederlandse hotels doen het een stuk beter dan hotels in België en Luxemburg. Het behoorlijk sterke hotelherstel in ons land blijft bij onze zuiderburen aanzienlijk achter. De gemiddelde kamerprijs daalde zelfs licht, terwijl de bezettingsgraad minimaal toenam.

Nederlandse hotels troeven Belgen af

Dat blijkt uit het Hosta rapport voor de hotellerie. Het gaat om een apart hoofdstuk over België en Luxemburg in het vorige week uitgegeven rapport.

De bezettingsgraad in België en Luxemburg steeg in 2005 licht ten opzichte van het jaar daarvoor. Het ging van 64,1 procent naar 64,7 procent. In ons land nam de bezettingsgraad in dezelfde periode toe van 66,7 procent naar 69,2 procent.

De kamerprijs bij onze zuiderburen daalde van 94 naar 91 euro. De gemiddelde prijs in ons land bedraagt 98 euro met naar verwachting dit jaar een stijging naar 102 euro en in 2007 naar 105 euro. In België en Luxemburg zal de kamerprijs naar verwachting stijgen naar 93 euro.

Reageer op dit artikel