nieuws

Nieuw Amstelduo presenteert zich aan Chefs table

Hotel

Het werd een vliegende start gisteravond in de keuken van het Amstelhotel. Chef Rogér Rassin serveerde aan een select gezelschap van culinair journalisten een indrukwekkend zeven gangen diner. De kersverse maître Ronald Opten zorgde voor de begeleidende wijnen.

Nieuw Amstelduo presenteert zich aan Chefs table

Rassin is de opvolger van Edwin Kats. De chef die van Cordial in Oss kwam is nu bijna twee maanden aan de slag. De overgang is even wennen. ‘Het publiek is internationaal. De gasten zijn kritischer dan in de provincie. Maar het team staat. We zijn er klaar voor.’

Spannend

Aan de chefs table zat general manager Hendrik Bosch. Hij is enthousiast over de richting die Rassin inslaat. ‘Ik vind het spannend. We zijn rustig begonnen met een kleinere kaart. Ook hebben we in het begin het restaurant niet helemaal vol geboekt. Maar nu komt hij op stoom. Afgelopen vrijdag en zaterdag hadden we 60 couverts per avond.’

Rassin is de opvolger van Edwin Kats. De kookstijl van de nieuwe chef van het La Rive restaurant omschrijft hij zelf als ‘klassiek met mediterrane accenten’. Ronald Opten komt van restaurant de Vrienden van Jacob in Santpoort. Hoewel hij nog niet officieel in dienst bij het Amstelhotel, gaf hij in goed overleg met zijn werkgever al acte de présence.

Met het nieuwe team wil Bosch restaurant La Rive naar een tweede Michelinster brengen. ‘Een hotel als het Amstel hoort een restaurant op dat niveau in huis te hebben.’ Gisteravond was in de keuken van het Amstel het officieuze startschot.

Indrukwekkend

Drie gangen sprongen eruit. Wagyu rund gemarineerd in zoete sjalot en citrusfruit, kroketjes van ‘Iberico’-nek, banyuls vinaigrette, topinamboer selderiepuree. De begeleidende wijn was Domaine les Bastides 2006, Coteaux d’Aix en Provence.

Een andere fraaie gang was: Zeetong op de graat gebraden, gestoofde mosseltjes, lichte kerriejus en cantharellen. Wijn: Rotes Tor Smaragd 2002 – Hirtzberger.

Derde indrukwekkend gerecht: Tarbot gegrild waarna gegratineerd, peterseliejus, artisjokpuree, morieltjes, pis en lit, olijfpoeder. De wijn: Meursault Perriers, 1e grand cru 1997, Domaine Matrot.

Meer berichten over La Rive:

Reageer op dit artikel