Nieuw Hotel Casa 400 wil in mei open

Nieuw Hotel Casa 400 wil in mei open

Hotel Casa 400 in Amsterdam hoopt in mei de deuren te openen van het nieuwe hotel op steenworp afstand van het huidige pand nabij Station Amsterdam Amstel. Met de nieuwbouw van het bekende hotelbedrijf is een bedrag gemoeid van 55 miljoen euro.

Bouwkundig is het nieuwe gebouw afgelopen vrijdag opgeleverd. Wat rest is de inrichting van de 520 kamers, dertien vergaderkamers en vele andere ruimtes in het gebouw. In mei hoopt Hotel Casa 400 de eerste gasten te ontvangen in het nieuwe hotel.

Hotel Casa 400 wil in het nieuwe gebouw vasthouden aan de unieke formule: studenten en toeristen onder één dak. 369 Kamers worden in de periode van 1 oktober tot 1 mei bewoond door studenten. In de zomerperiode komen deze kamers vrij voor toeristen.

In het nieuwe gebouw is meer ruimte gecreëerd voor niet-studenten. Zo beschikt het hotel over 150 kamers die het jaar rond permanent worden verhuurd aan toeristen en zakengasten. Daarnaast mikt het hotel met dertien vergaderruimtes op meer zakelijk bezoek.

Het nieuwe 520 kamers tellende hotel wordt geleid door general manager Hans Vugts. In Misset Horeca Live van 16 februari licht Vugts de bouw van het nieuwe hotel toe. In de Misset Horeca van 19 februari vertelt Vugts over de plannen en doelstellingen van Hotel Casa 400.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.