nieuws

Okura hervat kamerrenovatie in november

Hotel

Ondanks de tegenvallende omzetten van Hotel Okura in Amsterdam hervat het luxe hotel de renovaties van de kamers in november. Uit drie bestaande kamers verrijzen steeds twee nieuwe. ‘Anticyclisch investeren om het beste producte aan te kunnen bieden als de markt weer aantrekt.

Okura hervat kamerrenovatie in november

Dit zegt Marcel van Aelst (61), general manager van Hotel Okura Amsterdam in het Financieel Dagblad. De zakenkrant volgde de gm een week lang en tekende daar verslag van op.

Welstand

Het hotel is naast de kamerrenovatie ook bezig met een nieuwe oprijlaan. Hierover wordt nog onderhandeld met de welstandscommissie van het stadsdeel.

Okura investeert 9 miljoen in de kamerrenovatie. Dit terwijl het hotel dit jaar rekent op een kwart minder omzet. Van Aelst eerder tegen Missethoreca: ‘2009 wordt een zeer moeilijk jaar voor een bedrijf als het onze, dat sterk afhankelijk is van het zakelijk verkeer.’

Lord en lady

De Suite van Hotel Okura, 485 vierkante meter op de bovenste etages voor 10.000 euro per overnachting, is overigens niet minder bezet dan andere jaren. ‘Laatst nog een Engelse lord en lady met een eigen jet. En regelmatig toplieden van grote bedrijven die zich discreet willen terugtrekken.’

De omzet van Okura steeg in 2008 nog met twee procent tot 39,1 miljoen.

Reageer op dit artikel