nieuws

Okura verwacht 25 procent omzetverlies

Hotel

Okura Hotel Amsterdam verwacht dat de omzet dit jaar met 25 procent afneemt. Dat laat directeur Marcel van Aelst weten in aanloop van de Misset Horeca Top-100, de ranglijst met honderd grootste bedrijven en merken in de branche.

Okura verwacht 25 procent omzetverlies

‘Ik verwacht een heel moeilijk jaar, zeker voor een bedrijf als het onze, dat veel zakelijk verkeer trekt’, aldus Van Aelst.

Een ander groot hotelbedrijf, Starwood, verwacht het dit jaar te moeten doen met 14 procent minder omzet. Accor en Rezidor denken een omzetterugloop van 10 procent. Bilderberg prognotiseert -9 procent en Apollo Hotels verwacht 7 procent minder omzet te behalen.

De cijfers zijn afkomstig van de ontvangen enquêteformulieren die door grote horecabedrijven zijn ingevuld voor de Misset Horeca Top-100. De complete ranglijst verschijnt 24 april.

Reageer op dit artikel