nieuws

Ontbijtbuffet in hotels niet duurder

Hotel

Hotels zullen de prijzen van het ontbijtbuffet niet direct verhogen, ondanks dat de prijzen van brood en zuivel sterk stijgen. Dat blijkt uit een korte rondgang langs hotels in ons land. Brood gaat mogelijk 10 procent duurder worden.

Ontbijtbuffet in hotels niet duurder

Gerlof Bleeker van hotel restaurant Ie-Sicht in het Friese Oudega zegt de prijs van het ontbijtbuffet niet te verhogen. Hij hoopt dat andere hotels de gelegenheid niet aangrijpen om meer te vragen voor een ontbijt nu de kosten van brood en zuivel sterk stijgen.

‘Er zijn nu al bedrijven waar ze zonder blikken of blozen 20 euro voor een ontbijtje vragen. Je maakt mij niet wijs dat deze bedrijven een kostprijsberekening hebben gemaakt voor hun ontbijt’, aldus Bleeker.

Betaalbaar ontbijt

Cora Talens-Gieljan van Holland Hotel Talens in Coevorden zegt op dit moment geen noodzaak te zien om de prijs van het ontbijt omhoog te doen. Talens-Gieljan stelt dat het ontbijtbuffet aantrekkelijk blijft om de personeelskosten laag te houden.

Chris Luken meldt ook dat er voorlopig geen prijsverhogingen worden doorgevoerd in de Fletcher-hotels. ‘We houden van een goed, ruime maar betaalbaar ontbijt. De ontbijtkosten in onze driesterrenhotels blijven 13,50 euro en in viersterrenhotels 14,50 euro’.

Versgroepen

Hotel Het Witte Paard in Etten-Leur zegt niet direct te reageren, maar zal grote kostenstijgingen uiteindelijk wel doorberekenen. ‘Eerst maar eens zien wat het effect is. Het gaat immers om een deel van de kosten van het ontbijt’, aldus Sheila Fikke van Hotel Het Witte Paard.

Twee weken geleden kondigde supermarkten aan de prijzen van diverse versgroepen, waaronder brood en zuivel, te verhogen. Ook Belgische restaurants kondigde prijsverhogingen aan vanwege duurdere inkopen. Nederlandse restaurants zullen volgens KHN-restaurantman Leo van Eeghem voorzichtig zijn met prijsverhogingen. Ook hotels lijken dus die houding te hebben.

Reageer op dit artikel