nieuws

Oostwegel pakt eerste prijs met Kruisherenhotel

Hotel

Hotelondernemer Camille Oostwegel is met het onlangs geopende Kruisherenhotel in Maastricht direct in de prijzen gevallen. Het hotel won de Victor de Steurs Monumentenprijs Maastricht 2005.

Oostwegel pakt eerste prijs met Kruisherenhotel

De prijs werd vorige week donderdag aan de vooravond van de Open Monumentendag bekendgemaakt. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de monumenten binnen Maastricht.

De jury roemde de opdrachtgevers Camille en Judith Oostwegel vanwege het feit dat bij de restauratie een monument weer is opengesteld dat 25 jaar uit het openbare leven was ontrokken. Ook werd de persoonlijke betrokkenheid en de passie van opdrachtgever Camille Oostwegel geroemd.

Het Kruisherenhotel opende dit jaar haar deuren. Eigenaar Camille Oostwegel toverde het vervallen Middeleeuwse klooster in anderhalf jaar tijd om tot een fraai boetiekhotel. Oostwegel bezit inmiddels negen horecabedrijven in veelal monumentale panden, waaronder Château Neercanne, Château St. Gerlach en Kasteel Erenstein.

Reageer op dit artikel