nieuws

‘Oplichting hotels met toeristenbelasting

Hotel

Hotels worden beticht van zwendel met toeristenbelasting. Veel hotels brengen vaak te veel belasting in rekening voor de gast. Dat blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. KHN erkent de problemen met toeristenbelasting niet.

‘Oplichting hotels met toeristenbelasting

Het AD inventariseerde bij 65 gemeenten hoe hoog de toeristenbelasting zou moeten zijn. Vervolgens werd bij 125 hotels en campings gekeken hoeveel belasting zij in rekening brengen. In 31 gevallen rekenden de hotels of campings een afwijkend bedrijf, zo meldt het AD.

Aangifte bij politie
In één geval deed het AD bij de politie aangifte van oplichting. Volgens de ochtendkrant klopte de rekening van het Hampshire-hotel De Arendshoeve in Bergambacht niet. Het hotel bracht zes euro in rekening voor een overnachting van twee personen. Dit had volgens de gemeentelijke verordening 98 eurocent moeten zijn.

Meer openheid
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat het AD weten de problemen met toeristenbelasting niet te herkennen. De branchevereniging pleit wel voor meer openheid van de kosten. Toeristenbelasting wordt door gemeenten in rekening gebracht aan mensen die daar overnachten zonder dat ze er staan ingeschreven.

Zie ook:
Doorbraak afschaffing toeristenbelasting

Reageer op dit artikel