nieuws

Oplossing voor ss Rotterdam nabij

Hotel

De oplossing voor de problemen rond het voormalige cruiseschip ss Rotterdam, het schip dat tot hotel en congrescentrum moet worden omgebouwd, is nabij. Dat bevestigt een woordvoerder van minister Eberhard van der Laan (Wonen). Waarschijnlijk zal de minister maandag de Tweede Kamer erover inlichten.

Oplossing voor ss Rotterdam nabij

Wat de oplossing precies inhoudt, is onduidelijk. Het is bekend dat Van der Laan strak wil vasthouden aan ‘eerder gemaakte afspraken’. Dat betekent dat woningcorporatie Woonbron, eigenaar van het schip, maandag 80 procent van haar belang van de hand moet hebben gedaan.

Volgens Woonbron-directeur Martien Kromwijk wordt op dit moment ‘het eindspel op de borden’ gespeeld. Of er een koper is en wie dat is, wil hij niet zeggen. Het schip is getaxeerd op 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel