nieuws

Opsplitsing Accor geen gevolgen voor Nederland

Hotel

De opsplitsing van Accor in twee bedrijven heeft geen impact op de business in verschillende landen. Dat verwacht Caro van Eekelen, managing director van Accor Hotels Nederland.

Opsplitsing Accor geen gevolgen voor Nederland

De verwachting van Van Eekelen wordt bevestigd door Elza Melique, persmedewerker van Accor in Frankrijk. Melique laat weten dat de opsplitsing geen impacts heeft op hotels in ons land en dat er ook geen plannen zijn om hotels te verkopen.

Accor maakte eind februari bekend op te splitsen in twee beursgenoteerde bedrijven; Accor Hospitality en Accor Services. De opsplitsing vindt plaats per 1 juli.

Onder Accor Hospitality vallen straks de vierduizend hotels van Ibis, Sofitel en Formule I. In Accor Services worden onder andere de maaltijdvouchers voor 430.000 bedrijven ondergebracht. Deze splitsing is reeds in december goedgekeurd door de Raad van Bestuur in Parijs

Accor leed in 2009 verlies door afwaardering en herstructureringskosten. Netto ging het concern 282 miljoen euro in het rood. In 2008 was er nog een nettowinst van 575 miljoen euro. Volgens ingewijden krijgt de ‘hoteltak’ van Accor straks de bulk van de schulden.

Reageer op dit artikel