nieuws

Oud-profrenner Nijdam koopt hotel

Hotel

Jelle Nijdam is hotelier geworden. De oud-wielrenkampioen heeft Hotel-Residentie Slenaeken in het Limburgse Slenaken gekocht. Hij kocht het bedrijf met behulp van een oud-wielrenner en in de keuken roert een andere oud-fietser in de pannen.

Oud-profrenner Nijdam koopt hotel

Nijdam was van 1984 tot 1996 professioneel wielrenner waarin hij onder andere vijf etappes in de Tour de France won en de Nederlandse klassieker de Amstel Gold Race op zijn naam schreef.

Begin april kocht hij Hotel-Residentie Slenaeken. Het hotel met dertien kamers en een restaurant ligt langs het parcours van de Amstel Gold Race, een van de 111 overwinningen van Nijdam.

Nijdam kocht het hotel samen met zakenpartner Henk Koopmans, toevallig ook een oud-profrenner. De keuken wordt geleid door Paul van Schalen die in het verleden ook professioneel wielrenner was.

‘Eigenlijk is het puur toeval dat Henk en ik Hotel-Residentie Slenaeken gekocht hebben. Drie jaar geleden leerde ik dit hotel kennen toen ik met een wielerselectie logeerde. De eigenaar vertelde me toen dat hij plannen had om het hotel te verkopen’, aldus Nijdam, die het hotel vorig jaar samen met Koopmans kocht om het in april dit jaar te betrekken.

‘Voordat ik wielrenner werd, volgde ik tussen mijn veertiende en zeventiende de opleiding kelker/kok. Omdat ik toen al plannen had ooit een café te beginnen. Maar op een bepaald moment was ik zo enthousiast met wielrennen bezig dat ik de brui aan mijn studie gaf’, stelt Nijdam.

Reageer op dit artikel