nieuws

‘Overkill vijfsterren Amsterdam

Hotel

Het aantal vijfsterrenhotels in Amsterdam moet drastisch worden ingekrompen, vindt directeur Ron Bar-El van het nieuwe Mövenpick hotel in de hoofdstad. ‘Er zijn hotels in Amsterdam die naar internationale maatstaven helemaal geen vijfsterrenwaardig zijn, maar er wel vijf dragen

‘Overkill vijfsterren Amsterdam

Bar-El begrijpt niet dat bedrijven als het Renaissance hotel, maar ook het Hilton Hotel aan de Appollolaan het predikaat vijfsterren dragen. ‘Hilton is een prachtig hotel, maar eenzelfde Hilton in Londen of Parijs heeft gewoon viersterren. Vijf sterren zijn in Amsterdam volgens de gm voorbehouden aan hotels als het Amstel en Okura; échte topluxe, die zich duidelijk onderscheidt van de rest in top.’

Het Mövenpick hotel aan de Piet Heinkade, pal naast de Amsterdamse cruiseterminal opent begin september de deuren. De directie heeft bewust gekozen voor viersterren. Bar-El: ‘We zouden volgens de huidige richtlijnen best in aanmerking kunnen komen voor vijfsterren, maar met vier is het hotel laagdrempeliger, je bent toegankelijker voor een bredere markt.’

Het Mövenpick Amsterdam City Centre kondigde dit voorjaar als eerste ketenhotel aan volledig rookvrij te zijn. Het hotel (20 verdiepingen, 408 kamers, groot Aziatisch themarestaurant) ontvangt 1 september de eerste gasten, een week later is de officiële opening.

Bekijk hier foto’s van de kant-en-klare badkamers van het hotel.

In Misset Horeca nummer 33 een uitgebreid interview met general manager Ron Bar-El.

Reageer op dit artikel