nieuws

Paul Rinkens laat Golden Tulip-zaak gaan

Hotel

Paul Rinkens, de founder van Qbic Hotels, ziet af van verdere juridische acties tegen Golden Tulip. Rinkens zegt het advies van advocaat te volgen om de handdoek in de ring te gooien.

Paul Rinkens laat Golden Tulip-zaak gaan

De Maastrichtse ondernemer was een zaak gestart tegen Golden Tulip omdat toenmalige topman Hans Kennedie, ondanks een getekende letter of intent, op het allerlaatste moment afzag van de voorgenomen joint venture tussen Golden Tulip en Qbic.

De samenwerking had moeten resulteren in een nieuw merk; Golden Tulip Qbic. Een merk waarmee Golden Tulip een nieuwe doelgroep wilde aanboren en Qbic een snelle uitrol van het innovatieve hotelconcept voor zich zag. Wat overbleef was een flinke schadepost voor Qbic.

Golden Tulip

Rinkens laat nu weten af te zien van verdere juridische stappen tegen Golden Tulip. ‘Onze laatste strohalm, een maatschappij in Zwitserland, is ook in faillissement gegaan. Onze advocaat heeft ons geadviseerd de handdoek te gooien. Dit hebben wij dan ook gedaan, ritueel en volgens eeuwenoude traditie’, aldus Rinkens.

Rinkens vervolgt: ‘Daarna hebben we een van de draden weer opgepakt, geëvalueerd en geconcludeerd dat we de volgende keer ons niet zo moeten laten leiden door “the money”. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen’.

Hans Kennedie

In november 2008 liet de toenmalige ceo van Golden Tulip, Hans Kennedie, per voice mail weten af te zien van het tekenen van het officiele contract. Kennedie liet weten in opdracht van de raad van advies te handelen. Rinkens bleef achter met een schadepost van meer dan een miljoen euro en startte een rechtszaak.

Reageer op dit artikel