nieuws

Personeel Conrad Hotel Brussel staakt

Hotel

Een deel van het personeel van het Conrad Hotel in Brussel is in staking gegaan na de aankondiging van de vakbonden dat de directie van het hotel elf medewerkers zal ontslaan. Het gaat om het personeel van het restaurant, de onderhoudsploeg en de receptie. De drie vakbonden steunen de actie.

Personeel Conrad Hotel Brussel staakt

‘De directie kondigde elf ontslagen aan zonder enig overleg of discussie. Dat zijn Amerikaanse toestanden om de aandeelhouders tevreden te stellen. Het hotel draait goed en het is enkel een besparingsmaatregel die past binnen het globale kader’, zegt Christian Bouchat van de FGTB.

Bedienden

De elf ontslagen personeelsleden zijn bedienden, maar we vrezen dat de arbeiders volgen, luidt het bij de bonden.

Overleg

Het hotelpersoneel is onmiddellijk in staking gegaan. Er worden geen kamers meer schoongemaakt en het restaurant is dicht. De vakbonden eisen dat de ontslagen werknemers weer worden aangeworven en dat er overleg wordt gepleegd. Als de directie niet inbindt, dreigen de bonden met nieuwe acties.

Reageer op dit artikel