nieuws

Pop up-hotel in Rotterdams klushuis

Hotel

Om aandacht te creëren voor leegstaande plekken in de stad, heeft een groep jonge ontwikkelaars en ontwerpers een tijdelijk hotel in een Rotterdams klushuis gerealiseerd. Woensdag 19 oktober opent hotel The Neston aan de Mathenesserdijk 325.

Pop up-hotel in Rotterdams klushuis

Het pop up-hotel in de wijk Tussendijken wordt ingericht door verschillende ontwerpers. Ze storen zich aan het feit dat er zo veel wordt gepraat over de ontwikkeling van de probleemgebieden, maar dat er niets wordt gedaan. Het doel is om zelfstandig ondernemerschap te stimuleren, kleinere projecten in de stad mogelijk te maken en een mentaliteitsverandering in de ruimtelijke sector te bewerkstelligen.

The Neston biedt overnachtingsmogelijkheden in een tijdelijk ingericht klushuis in een ‘up and coming’ Rotterdamse wijk, beloven de initiatiefnemers. Ze hebben tevens een speciaal buurtarrangement bedacht, inclusief diner, ontbijt en badderen bij de hammam om de hoek.

The Neston is een project van Ontwikkelcollectief in Oprichting, een groep ontwerpers, ontwikkelaars, planeconomen, bouwkundigen, beleggers en ontwikkelaars en andere zzp’ers uit de creatieve sector.

Het hotel opent in eerste instantie voor vijf dagen.

Reageer op dit artikel