nieuws

Problemen bij bouw nieuw hotel Hans Kennedie

Hotel

Er is beslag gelegd op de bouw van het hotel Spirit Inn & Suites in Zaandam, de nieuwe onderneming van de voormalige topman van Golden Tulip, Hans Kennedie. De bouw ligt stil en de beoogde openingsdatum is verstreken.

Problemen bij bouw nieuw hotel Hans Kennedie

Het gebouw is eigendom van Trinca BV. De bedrijven Parteon en Amstel Facilities hebben volgens het Noordhollands Dagblad beslag gelegd op het hotel. Waarom beslag is gelegd, wil Parteon niet zeggen zolang er een juridische procedure loopt.

In april liet Kennedie weten dat het hotel in juli of augustus zou open gaan. Spirit Inn & Suites zou onder leiding komen te staan van Ellen Kennedie, de vrouw van de voormalige topman van Golden Tulip.

Het Spirit Inn & Suites krijgt 102 kamers en 18 long-stay suites (35 m2). Het hotelconcept behoort officieel tot het bedrijf Swiss International Hotels van Hans Kennedie, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd nabij het Zwitserse Lausanne.

Hans Kennedie was jarenlang chief executive officer van Golden Tulip. Na het faillissement in 2009 werkte Kennedie vanuit Zwitserland aan de opstart van een nieuwe hotelketen. Met Spirit Inn & Suites wil hij in vijf jaar tijd tien hotels openen in de Benelux, liet hij in april dit jaar weten.

Reageer op dit artikel