nieuws

Recordaantal riviercruises doet Amsterdam aan

Hotel

Een recordaantal riviercruiseschepen doet komend weekeinde Amsterdam aan. Op zaterdag zijn dat er 39 en op zondag 37, maakte Amsterdam Cruise Port donderdag bekend.

Recordaantal riviercruises doet Amsterdam aan

Een van de redenen van de drukte, is het jaarlijkse bloemencorso in de Bollenstreek. Dat trekt traditiegetrouw veel buitenlandse bezoekers, aldus Amsterdam Cruise Port. Ook de hele maand april breekt volgens het bedrijf een record. In totaal komen deze maand 319 riviercruiseschepen naar de hoofdstad. De teller voor het hele seizoen staat tot nu toe op 1149, maar de kans bestaat dat er nog meer boekingen bij komen. Vorig jaar en het jaar ervoor lag het totale aantal rond de duizend.

De drukte heeft ook te maken met het feit dat veel rederijen de afgelopen jaren nieuwe riviercruiseschepen hebben laten bouwen die nu in de vaart komen, aldus Amsterdam Cruise Port.

Reageer op dit artikel