nieuws

Reiziger houdt ook met kerst geld op zak

Hotel

Vakantiegangers houden hun geld op zak. TUI, het grootste reisbedrijf van Nederland heeft voor de kerstperiode minder reizen verkocht dan vorig jaar. Ook luchtvaartmaatschappij Transavia voorziet een slecht winterseizoen voor de Nederlandse vakantieluchtvaart.

Reiziger houdt ook met kerst geld op zak

Transavia werkt momenteel met vijf procent minder capaciteit dan vorig jaar. Algemeen directeur Michel Meijer zegt dat de zomer van 2009 net iets beter was dan verwacht, maar de winter is behoorlijk veel slechter.’

Verkopen

De hotel- en reisbranche doet het met de kerstverkopen eerder slechter dan beter dan vorig jaar. TUI zegt dat er net als door branchegenoten minder reizen voor de kerstperiode zijn verkocht dan vorig jaar.

Weekendjeweg

Bij Weekendjeweg.nl, de grootste weekendhotelboeker via Internet van Nederland, wordt er net zo veel geboekt als vorig jaar. Behalve in de laatste paar dagen, maar dat is te wijten aan de sneeuwval. Mensen twijfelen of ze hun bestemming wel kunnen bereiken.

Reageer op dit artikel