nieuws

Reuzenkrabben voor Hotel Okura

Hotel

Hotel Okura heeft vier reuzenkrabben gekocht. Het Amsterdamse vijfsterrenhotel wil de enorme schaarbeesten binnenkort serveren. De blue-kingkrabben hebben een doorsnee van een meter en zijn zeven kilo zwaar.

Reuzenkrabben voor Hotel Okura

Dat meldt De Telegraaf. De reuzenkrabber zijn gevangen in de Beringzee bij Alaska en zijn geleverd door de Amsterdamse vishandel Van As. ‘Normaal gesproken bevinden die krabben zich op 1200 meter diepte en zijn ze niet te vangen. Maar er zijn vier à vijf dagen per jaar dat ze ondieper water opzoeken. Wij hebben direct een vliegtuig geboekt en ruimte gereserveerd voor de krabben’, aldus eigenaar Jaap van As van het visbedrijf.

Hotel Okura betaalde zo’n honderd euro per krab. Van de krabben is volgens Van As een groot deel niet te gebruiken. Slechts twintig procent is eetbaar. Van As levert vaker bijzondere vis- en schaaldieren aan horecabedrijven. Voor topkok Michel Lambermon van Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater in Haarlem kocht het visbedrijf vorig jaar augustus een tonijn van ruim 300 kilo. Het beest werd met een kraanwagen naar het restaurant vervoerd.

Reageer op dit artikel