nieuws

Ritz-Carlton komt naar Amsterdam

Hotel

De kans is levensgroot dat Amsterdam een vestiging van het beroemde Ritz-Carlton hotel krijgt. De sjieke hotelketen is naarstig op zoek naar een pand in de hoofdstad.

Ritz-Carlton komt naar Amsterdam

‘We zijn serieus naar een pand aan het kijken’, zegt Ronny Maier, general manager van het Amsterdamse Marriott hotel. Ritz Carlton is het vlaggenschip van het Amerikaanse Marriott.

Een andere mogelijkheid is dat Amsterdam een vestiging krijgt van Marriott’s nieuwe luxe merk, Edition. De laatste is een boetiek hotel dat ontworpen is door de beroemde hotelier Ian Schrager. Onlangs werd de eerste vestiging in de VS geopend. Maier: ‘Een van deze twee merken moet Amsterdam gewoon hebben.’

Het nieuwe hotel gaat concurreren met gerenommeerde vijfsterren hotels als The Grand en het Amstel. Overigens valt het volgens Maier niet mee om een pand te vinden. ‘Hoeveel panden zijn er die geschikt zijn voor een vijfsterrenhotel met minimaal 150-160 kamers?’’. Toch is hij positief over de kansen: ‘Ik ben zeker, het komt.’

Reageer op dit artikel