nieuws

Roel Rol is Hotello of the Year

Hotel

Ondernemer Roel Rol is gisteren tijdens de Hotellotop verkozen tot Hotello of the Year. De ondernemer krijgt de eretitel omdat hij zich al jaren inzet voor de dak- en thuisloze jongeren.

Roel Rol is Hotello of the Year

In het Woonhotel Rotterdam (106 kamers) vinden Rotterdammers zonder woning een tijdelijk thuis om hun leven weer op de rit te krijgen. Zij ontvangen professionele gastvrijheid op viersterrenniveau, net zoals de gasten van het nabij gelegen Art Hotel (109 kamers).

Elke gast gaat door dezelfde deur, heeft dezelfde receptieservice en gebruikt dezelfde liften. De tekorten in de exploitatie van het Woonhotel worden opgevangen door het zakelijke bedrijf van Rol. Er komt geen overheidssubsidie aan de pas.

Rol exploiteert ook Pension Maaszicht in Rotterdam en Pension Singelzicht in Utrecht. Deze pensions vormen voor de zwerfjongeren een ‘ouderlijk’ thuis. Door hen gastvrij en servicegericht op te vangen voelen de jongeren zich weer gewaardeerd. In het Rotterdamse restaurant Millers krijgen de jongeren een uitgebreid opleiding- en trainingtraject.

‘Het op deze manier maatschappelijk bezig zijn voor mensen en tegelijkertijd ondernemen in gastvrijheid, heeft mij enorme voldoening geschonken’, zegt Rol.

De twee andere kandidaten voor de titel waren hotelier Piet Boogert van het Loyd Hotel in Amsterdam en Angélique Barèl van uitvaartbedrijf Monuta. De Hotellotop in Maastricht die woensdag is gehouden werd bezocht door meer dan 500 bezoekers. Het is het grootste netwerkevenement van Nederland voor afgestudeerden van Hoge Hotelscholen.

Zie ook

Reageer op dit artikel