nieuws

Rome krijgt hotel van afval

Hotel

De Italiaanse hoofdstad heeft er een attractie bij: een hotel dat opgetrokken is uit afval. Milieuorganisatie Save The Beach wil op die manier protesteren tegen de groeiende vervuiling van de Europese stranden.

Rome krijgt hotel van afval

Het hotel pal in het centrum van Rome is een creatie van de Duitse kunstenaar H.A. Shult, die eerder al stof deed opwaaien met kunstwerken uit afval.

Hij sloeg de handen ineen met Save The Beach om aandacht te vragen voor de groeiende vervuiling van de Europese stranden. Het resultaat is een hotel dat is opgetrokken uit 12 ton afval dat op de stranden is verzameld.

Schade tonen

‘Dit hotel wil de schade tonen die we toebrengen aan de zee en de kustlijn’ zegt de kunstenaar. ‘We leven in een tijdperk van afval en we lopen het risico zelf ook afval te worden. Willen we echt in deze wereld leven?’

Interieur kamers

Het hotel is niet enkel aan de buitenkant opgetrokken met vuilnis, ook binnenin de kamers zijn de muren bedekt met, weliswaar gedesinfecteerd, afval. Dat heeft niet meteen gasten afgeschrikt, want het hotel is helemaal volgeboekt. Eén van de bekende gasten is voormalig topmodel en fotografe Helena Christensen, die een nachtje tussen roestige blikjes en plastic doorbrengt om het project te steunen.

Het hotel is slechts een paar dagen geopend in juni 2010. Een kamer reserveren is niet meer mogelijk.

Reageer op dit artikel