nieuws

Run op Rotterdamse hotelkamers door Tour

Hotel

Er is een run ontstaan op hotelkamers in Rotterdam, een jaar en drie maanden voordat de Tour de France van start gaat in de Maasstad. Alle hotels in Rotterdam dreigen binnen de kortste keren volgeboekt te raken.

Run op Rotterdamse hotelkamers door Tour

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Directeur Ton Wesselink van het promotieorgaan Rotterdam zegt dat de hotelkamers gretig aftrek vinden.

‘Al is er een verschil tussen reserveringen en daadwerkelijk boeken. De belangstelling komt nu vooral van alle organisaties die betrokken zijn bij het evenement, alsook de ploegen. De bezoekers zullen er nu nog niet zo mee bezig zijn’.

Wesselink zegt dat de hotels gezamenlijk hebben afgesproken niet voor de hoofdprijs voor een hotelkamer te gaan, nu de belangstelling ongekend groot is. ‘Drie keer over de kop gaan, dat gaat echt niet gebeuren’.

Alex van Gastel, die namens de Rotterdamse hotelkoepel spreekt, zegt dat het te ver voer om nu al te zeggen dat de Rotterdamse hotels volgeboekt zijn. ‘Maar de belangstelling is inderdaad nu al erg groot. Dus geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Rotterdam telt vierduizend hotelkamers. De stad verwacht een ware toeloop van wielrenfans, ploegen, journalisten en andere betrokkenen van de wielrensport wanneer volgend jaar zomer de Tour de France van start gaat. De Tour de France is het grootste wielrenspektakel ter wereld en wordt waarschijnlijk het grootste evenement in Rotterdam ooit.

Reageer op dit artikel