nieuws

Sandton opent tweede Pillows, in Maastricht

Hotel

Sandton Hotels gaat het kleinschalige urban boutiquelabel Pillows uitrollen naar meer steden. Na Zwolle komt in november in Maastricht de tweede Pillows. De uitrol is onderdeel van een veel omvangrijker groeiplan. De komende drie jaar voegt Sandton tenminste 15 hotels toe aan het portfolio.

Sandton opent tweede Pillows, in Maastricht

Het gaat om hotels in Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika.

Op termijn wil de groep verder een driesterren-label in de markt zetten, om zo de diversiteit in het aanbod helder te positioneren.

Derde aandeelhouder

De groei is mogelijk nu ondernemersduo Gui de Vries en Rogier Braakman een derde aandeelhouder hebben aangetrokken. Sinds kort heeft beheersmaatschappij Amerborgh een belang in de keten. Het gaat om een minderheidsbelang.

Waldresort

Op dit moment staat de teller bij Sandton op 20 hotels. Ondanks de kwakkelende markt (in 2009 werd een half miljoen euro verlies gedraaid) slaagde de groep erin in 2010 vijf hotels in te lijven. In het vierde kwartaal komen er nog eens drie hotels bij: Pillows Maastricht, in het Belgische Kortrijk en in Duitsland komt een tweede vestiging. Het gaat om een resort in het Bayerischer Wald. De totale omzet voor 2010 bedraagt 35 miljoen euro.

Witte vlekken

In 2011 en 2012 zetten De Vries en Braakman de groei door. In Nederland hebben de ondernemers nog wat witte vlekken in te vullen. ‘Rotterdam, Amsterdam en Den Haag staan op ons verlanglijstje en ook in het noorden van het land moet een Sandton hotel open’. In België wil Sandton open in Brugge, Gent en Luik. Sandton heeft op dit moment al vijf hotels in België, in Antwerpen, Brussel en Oostende.

Op de ski-piste

In Duitsland wordt gewerkt aan overnames in Keulen, Dortmund en het Zwarte Woud. Gui de Vries: ‘Met een aantrekkende economie zal naar verwachting ons aandeel op de Duitse markt snel stijgen, zeker in het Ruhrgebied’. Sandton is betrokken bij een nieuw te bouwen resort in het skigebied van Winterberg in Sauerland.

Naar de Kaap

Sandton wil tenminste één, maar wellicht twee of drie lodgehotels openen in Zuid-Afrika. In de regio rond Kaapstad wordt met verschillende partijen gepraat en overnames zitten in de pijplijn. De ambitie om in Zuid-Afrika hotels te openen, komt deels voort uit de oorsprong van de naam Sandton: de hotelketen is vernoemd naar een wijk in Johannesburg. Braakman en De Vries steunen een medisch project in een township nabij Kaapstad.

Reageer op dit artikel