nieuws

Schiphol dicht vanwege aswolk

Hotel

Het Nederlandse luchtruim gaat vanaf donderdagavond 19.00 uur dicht in verband met de stofwolk die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting woensdagochtend in IJsland. Het vliegverkeer wordt de komende uren in fases afgebouwd. Hotels rondom Schiphol moeten rekening houden met extra drukte.

Schiphol dicht vanwege aswolk

Hoewel nog niet bekend is hoelang het vliegverkeer gestremd blijft, is welhaast zeker dat vele reizigers vanavond of vannacht de luchthaven niet meer kunnen verlaten. Ook donderdagochtend werden al tientallen vluchten vanaf Schiphol geannuleerd.

De as kan vliegtuigmotoren doen uitvallen omdat er ook glasdeeltjes in voorkomen. Ook in Groot-Brittannië en de rest van Noord-Europa zijn er grote problemen met het luchtverkeer.

Het Belgische luchtruim wordt donderdagmiddag vanaf 14.30 uur in fasen gesloten in verband met de voorbijtrekkende aswolk. Dat heeft Etienne Schouppe, de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit, donderdag gemeld.

Reageer op dit artikel