nieuws

Schuld Rabobank reden uitstel boekenonderzoek Starwood

Hotel

Een forse schuld bij de Rabobank zou voor Starwood Capital reden zijn het boekenonderzoek van het failliete Golden Tulip met een week te verlengen. Ook de onzekerheid of en hoeveel frachised hotels bij GT blijven heeft Starwood doen besluiten een week uitstel te vragen.

Schuld Rabobank reden uitstel boekenonderzoek Starwood

Dat zegt zakenman Marcel Wikler tegenover Misset Horeca. Wikler vertegenwoordigt een club van Spaans-Duitse investeerders (werknaam Genesis) die net als Starwood Capital, capitalgroep H2, Apollo en de groep Westers een bod hebben uitgebracht op Golden Tulip.

Beslag Rabobank op merk

Wikler heeft de boeken van Golden Tulip kunnen inzien en stuitte op een schuld van Golden Tulip aan de Rabobank. ‘De bank heeft daarom beslag laten leggen op de naamregistratie van GT in de Benelux. De Amerikaanse juristen van Starwood Capital zijn hier uiteraard ook op gestuit’, denkt Wikler. Een andere reden voor het uitstel is volgens hem de onzekerheid over het aanblijven van de franchised hotels in de nieuwe situatie. Volgens Wikler zal het uitstel mogelijk leiden tot een verlaging van de aankoopprijs.

De investeringsgroep van Wikler is een Duits-Spaanse combinatie die al langer samenwerkt met Golden Tulip. In Duitsland heeft de groep bemoeienis met 26 hotels die het Golden Tulip-logo voeren.

Meer GT nieuws:

Reageer op dit artikel