nieuws

Slapen bij -8 graden in ijshotel Zwolle

Hotel

Zwolle krijgt een ijshotel. IJshotel Lumen wordt onderdeel van het IJsbeelden Festival, dat duurt van 3 december tot en met 29 januari. Belangstellenden kunnen overnachten bij een temperatuur van -8 graden Celsius.

Slapen bij -8 graden in ijshotel Zwolle

Het ijshotel wordt gebouwd met sneeuw en ijs en beschikt over drie kamers. Deze kamers worden voorzien van een stoel en een werkblad gemaakt van ijs en op de rubberen vloer ligt vloerbedekking. Een nacht in het ijshotel is vergelijkbaar met in de winter thuis slapen met het raam open.

Het initiatief komt van het Zwolse hotel Lumen, dat het ijshotel plaatst tijdens het IJsbeelden Festival. Dit evenement vindt plaats in het centrum van de stad in een thermische tent van 2000 vierkante meter. Daarin wordt ook het hotel gebouwd.

Tientallen internationale sneeuw- en ijskunstenaars bewerken vele duizenden kilo’s ijs en sneeuw tot prachtige beelden, die worden tentoongesteld. Deze worden gemaakt door zogeheten ‘carvers’, die afkomstig zijn vanuit de hele wereld. Daarvoor gebruiken zij kettingzagen, beitels, messen en raspen.

Reageer op dit artikel