nieuws

Sloophamer naar Landal Haamstede

Hotel

De sloophamer is aan het werk op Landal Resort Haamstede. Op het vakantiepark worden nu 116 van de in totaal 148 huisjes gesloopt. Er komen precies evenveel nieuwe vakantiebungalows voor in de plaats.

Sloophamer naar Landal Haamstede

Sloop en herbouw nemen in totaal acht maanden in beslag. In die tijd is het park gesloten voor vakantiegangers. Op 5 mei 2012 is de heropening gepland.

Het verouderde Landal park (vijftig jaar) in Burgh Haamstede was aan een facelift toe. Van de 148 huidige woningen blijven er 24 staan. Deze krijgen enerzijds een gerenoveerde buitengevel terwijl ook de kleurstellingen worden aangepast zodat ze straks wel passen bij de nieuwbouw.

Sauna

De vakantiehuisjes die herrijzen zijn zowel geschakeld, twee onder een kap en vrijstaande woningen. Het merendeel van de woningtypen krijgt een luxe uitvoering. Er komt bijvoorbeeld een sauna in en een Sun Shower, die naast zonlicht ook infrarood lampen heeft.

General Manager Ron van der Deijl: ‘Het is wel een bijzondere situatie; er wordt bijna een heel park platgegooid om iets totaal nieuws neer te zetten. Een aantal woningen wordt in een dorpse kring gebouwd. In het midden, waar in de Zeeuwse dorpen traditiegetrouw de kerk staat, komen straks twee speeltuinen. Verder planten we er twintig jaar oude fruitbomen. Die krijgen in het voorjaar een prachtige bloesem.’

Reageer op dit artikel