nieuws

Spanje trekt meer toeristen

Hotel

Spanje heeft voor het tweede jaar op rij meer toeristen op bezoek gehad. In 2011 bezochten 56,9 miljoen buitenlandse vakantiegangers het Zuid-Europese land. Een toename van 8,1 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen het aantal toeristen ook al met 1 procent was gegroeid.

Spanje trekt meer toeristen

Vooral de Britten lieten hun oog vaker vallen op Spanje. Het aantal bezoekers uit Groot-Brittannië steeg met 9 procent. Ook kwamen er meer Duitsers. Die toename was echter minder groot: 3 procent.

De minister van Toerisme Jose Manuel Soria presenteerde deze cijfers eerder deze week.

Profiteren van onrust

Spanje heeft dit jaar geprofiteerd van de onrust in Noord-Afrikaanse landen als Tunesië en Egypte, waardoor mensen kozen voor Spanje als alternatief. Het land heeft het toerisme hard nodig. Van het bruto binnenlands product wordt ongeveer 10 procent door de toeristische sector verdiend.

Spanje is na Frankrijk, de Verenigde Staten en China het meest bezochte land ter wereld, aldus de toerismeorganisatie van de VN.

Reageer op dit artikel