nieuws

ss Rotterdam stelt toeristenprognose bij

Hotel

De ss Rotterdam, het veel besproken drijvende hotel- en congrescentrum, heeft de inschatting van het aantal bezoekers per jaar bijgesteld. Niet 600.000 maar 750.000 toeristen gaan de Rotterdamse attractie jaarlijks bezoeken.

ss Rotterdam stelt toeristenprognose bij

Dat laat eigenaar Corporatie Woonbron weten op basis van berekeningen door externe bureaus. ‘Het is niet de bedoeld om de plannen rooskleuriger voor te steel. Dit zijn reële schattingen’, zegt Woonbron-directeur Martien Kromwijk in het Algemeen Dagblad.

De ss Rotterdam was afgelopen week nadrukkelijk in het nieuws. Het voormalige HAL-schip wordt omgebouwd tot hotel- en congrescentrum. De beraamde kosten van 6 miljoen euro zijn inmiddels fors met 200 miljoen overschreden. Afgelopen week boog politiek Den Haag zich over de enorme kostenoverschrijding.

Reageer op dit artikel