nieuws

Start bouw hotel bij DeSmelt nog dit jaar

Hotel

Nog dit jaar moet de bouw van een nieuw driehonderd kamers tellend hotel in Assen beginnen. Het hotel komt bij het voormalige sport- en evenementencomplex DeSmelt, dat sinds deze week door het leven gaat als De Bonte Wever Assen.

Start bouw hotel bij DeSmelt nog dit jaar

Dat meldt Assen.nu. De nieuwe eigenaar, Jan Smit, wil het complex moderniseren en er een groot hotel bij bouwen. Smit kocht het complex van de gemeente, nadat onderhandelingen tussen Hennie van der Most en Assen op niets uitliepen.

‘Ondanks dat De Bonte Wever enkele jaren geleden afbrandde, is het nog altijd een klinkende naam in Nederland op het gebied van uitgaan met het hele gezin. De naam DeSmelt wordt alleen maar met de ijsbaan geassocieerd’, aldus Smit, die van plan is de komende jaren miljoenen te investeren in het complex.

Recreatiecentrum De Bonte Wever in Slagharen brandde in 2001 af. Na lang soebatten werd in 2004 besloten het bekende park niet meer op te bouwen. Eigenaar van De Bonte Wever was Hennie van der Most, die na lang onderhandelen met de gemeente Assen zag dat DeSmelt in handen kwam van Jan Smit.

Reageer op dit artikel