nieuws

Starwood wil toch praten over Bulgaars Golden Tulip

Hotel

Royal Bulgarian Ltd. spreekt vandaag met Starwood Capital om de stilgelegde bouw van een fonkelnieuw Royal Tulip Golf, Spa en Wellness Resort in het Bulgaarse Balchik vlot te trekken. Volgens Royal Bulgarian is het ‘now or never’ voor Starwood. De beslaglegging op de Zwitserse tegoeden van Golden Tulip blijft van kracht.

Starwood wil toch praten over Bulgaars Golden Tulip

Nederlander en chief executive officer Jan Schrasser van Royal Bulgarian Ltd. is op zijn zachts gezegd niet happy met de handelwijze van Starwood Capital en de gevallen Golden Tulip-topman Hans Kennedie.

Reconstructie

‘Dit voorjaar hebben we een contract gesloten met Golden Tulip over de bouw van een groot hotel in Bulgarije. Kennedie stuurde de hele wereld persberichten over deze deal. Kort daarna hoorde ik dat Golden Tulip in surseance ging’, begint Schrasser zijn reconstructie van de deal.

Schrasser vervolgt: ‘Na de overname van Golden Tulip door Starwood Capital afgelopen zomer bleek ons contract als enige niet overgenomen te zijn. Heb toen weer met Kennedie gesproken, die met curator Dulack uit de hoge hoed kwam. Dulack zei laat het maar aan mij over’.

‘Maar er gebeurde niets en ik kreeg allerlei rekeningen uit Bulgarije van architecten, installateurs en andere betrokkenen bij de bouw’, vervolgt Schrasser. ‘Starwood hield vol dat ze de deal met Bulgarije niet hadden overgenomen. Maar het contract is spijkerhard en als de vennoot in Zwitserland failliet gaat, worden de curatoren en Kennedie aansprakelijk gesteld’.

Schade blijft

Schrasser, die vanuit Zwitserland opereert en jarenlang voor Accor werkte, laat weten dat volgens de jongste berichten er vrijdag 30 oktober een gesprek gepland staat met Desmond Taljaard, chief operating officer van Starwood. ‘Taljaard wil nu toch praten. Dat is positief. Maar de beslaglegging blijft. We hebben aanzienlijke schade en die moet eerst worden opgelost. Daarna zien we wel verder’.

Wat de uitkomst van het gesprek ook zal zijn, Schrasser is erg ongelukkig met de handelwijze van Starwood en Hans Kennedie. ‘Ik voel me misleid. Kennedie had bij het tekenen van het contract op zijn minst kunnen zeggen dat Golden Tulip op het punt van surseance stond. Hij belt me regelmatig met het verzoek niet de media op te zoeken. Maar ik moet dit hotel redden. Het hotel is bijna klaar en we willen in april 2010 de deuren openen.’

Reageer op dit artikel