nieuws

Steeds meer mobiele hotelboten in Nederland

Hotel

Er komen steeds meer mobiele hotelboten in Nederland. Momenteel liggen er twee boten in de haven van Schiedam en Vlissingen. Maar er zijn forse uitbreidingsplannen.

Steeds meer mobiele hotelboten in Nederland

Over vijf jaar moeten er in de Nederlandse wateren tien schepen liggen die onderdak bieden aan voornamelijk arbeidsmigranten. De mobiele hotelboten kunnen flexibel worden ingezet en van haven tot haven varen.

Het bedrijf. Scaramouche Hotelships richt boten in als hotel voor arbeidsmigranten waar zij kunnen verblijven en er ook voor hen gekookt wordt. De boten beschikken over een eigen receptionist, restaurant en keukendienst.

Het huren van een kamer in een hotelschip is volgens de onderneming voor een bedrijf goedkoper dan het huren van kamers in een gewoon hotel. Standaardprijzen zijn er echter niet. De kamerprijs is afhankelijk van de bezetting en het liggeld dat betaald moet worden.

Scaramouche ziet de hotelboten als ‘dé oplossing voor gemeenten die kampen met het probleem van een groeiend aantal arbeidsmigranten’, zegt directeur Gerard van Wijngaarden (47) in het Financiele Dagblad.

Vaak worden deze arbeiders ondergebracht in pensions, bungalowparken of kamerverhuurpanden in woonwijken.

Reageer op dit artikel