nieuws

Stevige groei hotelbranche

Hotel

Het aantal overnachtingen in hotels en motels in Nederland is in 2007 sterk toegenomen. Nederland staat op de vijfde plaats van de sterkste groeiers in de Europese Unie. De groei van 8,3 procent is veel hoger dan het EU-gemiddelde van 3,1 procent.

Stevige groei hotelbranche

De Nederlandse hotels en motels telden in totaal 34,4 miljoen overnachtingen door gasten.

Nederland heeft op zeven landen na de meeste hotelnachten van alle 27 EU-landen. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistisch bureau Eurostat maandag heeft uitgebracht.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen meldde in januari al een hoger aantal vakanties door Belgen, Russen, Chinezen en Brazilianen. Nederlanders verruilden door de natte zomer de camping voor een hotel, stelde het bureau.

Volgens Eurostat bestaat de groei in Nederland zelfs grotendeels uit hotelovernachtingen door Nederlanders zelf. Dat aandeel groeide 13,9 procent tot 18 miljoen nachten.

Het grootste hotelland van de EU blijft Spanje. Hier telden hotels en motels 272 miljoen overnachtingen. Spanje wordt gevolgd door Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In totaal waren in de EU ruim 1,5 miljard hotelovernachtingen geboekt in 2007.

Reageer op dit artikel