nieuws

Strop Duitse hotels na Fifa-debacle

Hotel

Het WK Voetbal lijkt voor Duitse hotels een stuk minder lucratief dan de verhalen van de afgelopen weken doen gelopen. Wereldvoetbalbond Fifa, die zelf kamers verkoopt, krijgt een groot deel van de ‘geblokte’ kamers niet verkocht en heeft een deel daarvan vervolgens geannuleerd.

Strop Duitse hotels na Fifa-debacle

Dat meldt de Financial Times. De Fifa richtte voor de hotelbemiddeling een speciale organisatie op, de World Cup Accomodation Services (WCAS). Die reserveerde 45.000 hotelkamers door heel Duitsland. Van de 45.000 geblokkeerde kamers worden er nu 16.000 vrijgegeven. Het zou totaal gaan om één miljoen geannuleerde overnachtingen.

Voor fans die nog een slaapplaats zoeken, vormen de annuleringen goed nieuws. Door het groot aantal kamers dat beschikbaar komt, dalen de prijzen. Voor Duitse hoteliers dreigt het voetbalfeest een stuk minder lucratief te worden dan in eerste instantie werd gedacht. Te meer omdat ‘gewone’ vakantiegangers Duitsland deze zomer vanwege het voetbalevenement massaal mijden.

Door het debacle van de Fifa betaalt de Nederlandse ambassade in Berlijn hoge prijzen voor de hotels waar zij haar consulaire teams onderbrengt. De ambassade kreeg na lang aandringen een aantal kamers van de Fifa tegen marktprijs. Nu komen de eerder geblokte hotelkamers waarschijnlijk voor een lager bedrag in de verkoop.

Reageer op dit artikel