nieuws

Toch steun gemeente voor ss Rotterdam

Hotel

Het college van burgemeester en wethouders heeft een pakket maatregelen bedacht, dat ‘een aantal miljoen euro’ waard is. Zo zegt het college van B&W toe jaarlijks voor enkele honderdduizenden euro’s business units die beschikken over eigen obers en catering op het schip te huren. Zo blijkt de gemeente Rotterdam via een omweg toch het ss Rotterdam financieel te steunen.

Toch steun gemeente voor ss Rotterdam

In de business units wil het college gasten ontvangen en vergaderingen houden. Het is niet ongebruikelijk dat de gemeente buiten de deur ruimte huurt voor vergaderingen. Dat doet ze bijvoorbeeld ook bij congrescentrum De Doelen. Dat meldt het AD.

Extra parkeergeld

Daarnaast mag Woonbron, eigenaar van het ss Rotterdam dat verbouwd gaat worden tot hotel, extra geld vragen voor parkeren bij het schip, bovenop het gemeentelijk tarief. Diergaarde Blijdorp mag dat ook.

Tot slot mag de corporatie in de toekomst, als het schip weg is, voor de helft delen in het ontwikkelingsrecht van het vrijgekomen parkeerterrein. Daar kunnen dan huizen worden gebouwd.

De miljoenenhulp lijkt haaks te staan op de bewering van het college geen cent in het ss Rotterdam te stoppen. Pas nog zei wethouder Dominic Schrijer tegen de gemeenteraad dat Rotterdam alleen betaalt voor het opknappen van de kade bij het voormalige cruiseschip, dat ligt afgemeerd aan het Derde Katendrechtse Hoofd. ,,We gaan niet investeren in het schip,’’ hield Schrijer de raadsleden toen voor.

Van steun is geen sprake

Volgens wethouder Mark Harbers is van steun geen sprake, omdat de gemeente diensten afneemt van Woonbron. Hij erkent dat de maatregelen bijdragen aan het ‘sluitend maken van de zaak’. Ze vertegenwoordigen volgens de wethouder een waarde van naar schatting 3 tot 4 miljoen euro. Vandaag stuurt het college een brief aan de raad met daarin uitleg over de Rotterdamse hulp aan het project.

Reageer op dit artikel