nieuws

‘Toerisme Egypte langzaam opstarten

Hotel

Wanneer het negatieve reisadvies voor Egypte wordt opgeheven, zal het toerisme die kant op langzaam weer op gang komen. ‘We zullen het weer langzaam gaan opbouwen, geholpen door de lokale hoteliers’, zegt Steven van der Heijden, topman van TUI Nederland.

‘Toerisme Egypte langzaam opstarten

Ook Transavia kiest voor een geleidelijke opbouw. ‘We moeten nu niet ineens doorslaan”, aldus directeur Bram Gräber. Hij gaat deze week met mensen uit de reiswereld ter plaatse kijken.

Volgens Van der Heijden van TUI is de kans groot dat de komende weken flink gestunt gaat worden met de prijzen op Egypte. ‘De prijs is een manier om Egypte weer op de kaart te zetten.’ En op bestemmingen als de Canarische Eilanden is nu niks meer te krijgen voor een redelijke prijs.’

Van der Heijden verwacht dat de hoteleigenaren voorschotten willen hebben om de boel weer te kunnen opstarten. ‘De inkoopprijzen voor bijvoorbeeld voedsel zullen nu hoger liggen.’

Februari weg

‘Als alle seinen op groen staan, kunnen eind volgende week de eerste vluchten worden uitgevoerd.’ Voordat alles weer op het niveau van voor de onrusten zit, is het maart. ‘Februari kan je vergeten.’ Normaliter voert Transavia tientallen vluchten per week uit op Egypte. TUI heeft de klanten tot eind maart omgeboekt naar andere bestemmingen.

Voor zover bekend is er geen schade toegebracht aan de infrastructuur of hotels. Wat in Tunesië wel het geval is en daar is het ook nog steeds onrustig.

Reageer op dit artikel