nieuws

Toerist besteedt 2,5 miljard euro aan Nederlandse kust

Hotel

Vakanties en dagjes uit aan de Nederlandse kust is jaarlijks goed voor ruim 2,5 miljard euro omzet. Vooral Belgen weten de laatste jaren de Nederlandse kust steeds vaker te vinden.

Toerist besteedt 2,5 miljard euro aan Nederlandse kust

Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het NBTC stelt dat er in 2009 zo’n 3,3 miljoen vakanties zijn doorgebracht aan de kust in ons land.

Voor wat betreft het inkomend kustbezoek staan de Duitsers al een aantal jaren op nummer één met ruim een miljoen bezoekers per jaar. Het aantal Belgische kustbezoekers is de laatste jaren flink gestegen. In 2009 bezochten bijna een kwart miljoen Belgen de Nederlandse kust, een stijging van ruim 90 procent ten opzichte van het jaar 2000.

Alle vakanties en dagjes uit aan de kust leverden in 2009 ruim 2,5 miljard euro op. De Nederlandse kust is al jaren de meest populaire vakantiebestemming voor de Nederlanders. Het aantal binnenlandse kustvakanties was de afgelopen jaren redelijk stabiel.

Reageer op dit artikel